Veel gestelde vragen

Wij doen onze uiterste best om de communicatie zo goed en helder mogelijk te laten verlopen. Daarom hebben wij onderstaande veel gestelde vragen voor u beantwoord.

Wat leuk dat u onze site goed bestudeerd! Wij doen onze uiterste best om de communicatie zo goed en helder mogelijk te laten verlopen. Mede hierdoor hebben wij onderstaande veel gestelde vragen voor u beantwoord. Indien u vragen heeft die hier niet vermeld zijn schroom dan niet om ons even te bellen of te mailen.

Wij merken dat het vaak erg prettig werkt om even telefonische contact te hebben. Muziek is vaak toch een belangrijke en persoonlijke aanvulling voor uw feest, bruiloft, bedrijfsfeest, evenement, enz. Hierbij is volgens ons persoonlijk contact erg belangrijk voor een goed gevoel!

Hoelang duurt een optreden?

In de meeste gevallen spelen wij 3 x 45 min binnen 3 maximaal 4 uur.

Dit kan in overleg natuurlijk anders. Ook kan het zijn dat de 3 x 45 min op een andere manier verdeeld word omdat dat beter binnen jullie programma past. Dit is voor ons geen probleem, we denken graag mee om er een geslaagd optreden van te maken.

In welke settingen zijn jullie te boeken?

Wij zijn te boeken in de volgende settingen:

  • 2 personen: het muziek duo William Smulders & Lieke Grey
  • 3 personen: het muziek duo met een saxofoon of contrabas erbij
  • 4 personen: het muziek duo met b.v. contabas en drum
  • 5 personen: het muziek duo met contabas, drum en saxofoon
  • 6 personen: het muziek duo met contrabas, drum, saxofoon en piano aanvullend kan er ook een blazerssectie meekomen

Nemen jullie zelf geluid mee?

William Smulders en Lieke Grey werken nauw samen met een professioneel geluidsbedrijf. Tijdens de optredens zal onze ervaren geluidstechnicus dan ook altijd zorgen voor passend geluid. Bij een optreden zijn standaard een A set (een hoogwaardige geluid systeem tot 200 personen) en een basis licht set (2 Showtec Blaze Vintage lights op statief op het podium) inbegrepen.

Een frontlicht set, complete passende lichtshow of geluidsystemen tot 2.500 personen uit eigen voorraad is niet standaard inbegrepen maar is uiteraard wel mogelijk! Ons geluidsbedrijf informeert en adviseren u hierover graag geheel vrijblijvend. Richard Heine – S!NG Music M 06 53 64 69 70 richard@singmusic.nl

Is er muziek in jullie pauzes?

Ja wij verzorgen pauze muziek d.m.v. een afspeellijst. Als wij 3 x 45 minuten optreden binnen 3 uur hebben wij ongeveer 15/ 20 minuten pauze tussen de 2de en de 3de set.

Hoe lang van te voren zijn jullie aanwezig?

Als wij als duo of trio komen en met klein geluid spelen zijn we meestal tussen de 60 en 30 min van te voren aanwezig. We hebben aan opbouwtijd ongeveer 10 tot 15 min nodig.

Met groter geluid (tot 100 personen) is de opbouwtijd ongeveer 20 tot 25 minuten.

Als we met de band komen zijn we gebruikelijk 90 minuten voor het optreden aanwezig.

Hoeveel ruimte hebben jullie nodig?

Wij spelen heel compact, als wij als duo komen en niet op een podium staan is 2 x 1,5 meter genoeg. Als we op een podium staan is het fijn als het podium minimaal 2,5 bij 1,5 is.

Voor de andere settingen gelde andere afmetingen afhankelijk van de bezetting. Zo heeft de drummer meer ruimte nodig dan de saxofonist. De afmetingen zijn dus afhankelijk van de door u gekozen samenstelling van de band.

Verzorgen wij eten voor jullie?

Dit is afhankelijk van de speeltijden. Spelen wij pas om 22.00 uur dan is dat niet nodig. Maar spelen wij bv om 20.00 uur dan zijn wij vaak rond (indien file tijd nog eerder) 17.00 uur al onderweg. Dan vragen wij om een eenvoudige maar gezonde maaltijd. Tijdens lunch tijd geldt het zelfde.

Ik zie geen prijzen op de website staan, waarom is dit?

Ieder optreden is anders, waardoor de prijzen ook kunnen verschillen. Onze prijzen zijn marktconform en bespreken wij graag met u aan de hand van uw wensen. De prijzen zijn exclusief 6% BTW.

Onze gasten willen graag een speech houden of een sketch doen, is dat mogelijk?

Ja dat kan, wij hebben altijd 1 extra microfoon bij ons. (Door onze zangmicrofoons willen het i.v.m. hygiëne liever niet.)

Om de sfeer er goed in te houden is ons advies om de stukjes/speeches in onze pauzes te doen. Lukt dit niet is het geen probleem, dan overleggen we samen wat de beste momenten zijn.

Wat als jullie ziek zijn of jullie kunnen wegens omstandigheden niet komen optreden?

Indien wij (wat tot nu toe gelukkig bijna nooit is voor gekomen) ziek zijn, of om wat voor reden dan ook niet kunnen komen optreden, zullen wij ons uiterste best doen om gepaste vervanging te regelen.

Wij hebben erg goed contact met veel collega muzikanten. Hierdoor kunnen wij passend voor de gelegenheid van het optreden vervanging proberen te regelen. Natuurlijk gaat dit in overleg met u. Gelukkig hebben wij dit in onze carrière van meer dan 20 jaar bijna nooit hoeven doen!

Kunnen we ook verzoekjes aanvragen?

Ja dat kan zeker, sterker nog, we leggen onze verzoekkaarten voor u in de zaal zodat ook uw gasten een verzoekje kunnen indienen.

We moeten hier wel bij vermelden dat we niet altijd al de verzoekjes ook spelen. Dit is er afhankelijk van het feest, en hoe de sfeer is. Als iedereen staat te dansen en feesten gaan wij graag door in die energie en kunnen we dan soms geen ballet tussen door zingen.

Spelen jullie niet te hard of juist te zacht voor onze gelegenheid?

Wij passen ons volume aan uw wensen aan. Wij vinden niets zo vervelend als u gasten willen praten, netwerken enz. en de muziek staat storend hard.

Wij bekijken iedere situatie weer opnieuw en passen ons hierop aan. Als het rustig en achtergrond moet zijn doen wij dat, mag het spetteren en een feest worden zullen we het geluidsniveau ophogen.

U kunt ons altijd ter plekken aangeven of u het volume harder of zachter wilt.

Zijn er nog overige dingen waar wij rekening mee moeten houden?

  • Wij vragen altijd om er naar te kijken of het mogelijk is om een vrije stroomgroep te krijgen. Onze installatie vraag niet heel veel stroom maar er zijn dingen die kunnen storen op onze installatie (denk aan koelkast, vriezer, dimbare verlichting enz. Wij gebruiken gewoon 220v.
  • Parkeergelegenheid is ook belangrijk. Aangezien wij met de beste muzikanten werken komen we vanuit het hele land. Hierdoor dus ook allemaal met eigen auto. Wij vragen daarom ook dat er een parkeerplaats is voor ieder bandlid dat word geboekt. Het duo Williams & Grey komen doorgaans samen met 1 auto. Indien er geen gratis parkeerplaatsen beschikbaar zijn zullen wij de eventuele parkeerkosten in rekening brengen. Voor een parkeergarage geldt dat hij minimaal 2.00 meter hoog moet zijn.

Muzikaal live duo William Smulders & Lieke Grey brengt uw feest of evenement tot leven!