Live duo gaat voor covers de studio in!

Nieuw jaar nieuwe opnames we beginnen met covers

Wij zijn weer nieuw covers aan het opnemen! Zo in het begin van ieder nieuwjaar maakt iedereen plannen voor het nieuwe jaar. Zo ook wij! We hebben weer veel ideeën en inspiratie voor nieuwe eigen nummers. Maar we vinden het ook heerlijk om mooie bestaande nummers in een William en Lieke jasje te steken, covers dus! Zo ook nu! We houden het nummer nog even geheim. Maar wat ik wel vast kan verklappen is dat het nummer inmiddels een echte klassieker is. Het nummer komt uit 1980 (wat Lieke een heel goed jaar vind ;-)). En toevallig word het op dit moment ook in een commercial gebruikt. We zullen deze cover brengen met invloeden van Country, Rock & Roll en pop muziek!

Covers maar dan net anders

Vaak worden covers gemaakt om het zo veel mogelijk op het origineel te laten lijken. Dat kan natuurlijk heel mooi zijn. Alleen proberen wij er toch net iets meer onze eigen sound aan te geven. ook voor deze cover gaat er een William en Lieke sausje overheen. Maar zonder de intentie van het origineel te willen verliezen!

Muziek magazine recensie

Leuk om te lezen: William Smulders & Lieke Grey – Live Recording:
Robert Johnson’s Sweet Home Chicago krijgt een shuffle uitvoering met een flinke rockabilly tik. Dat komt hoofdzakelijk door de twang gitaar en de Robert Gordon-achtige stem van William. Ook de scheursax van gastmuzikant Boris van der Lek speelt een grote rol in dit nummer.
Ook erg verrassend is de uitvoering van het Caro Emerald nummer Back It Up. Dit nummer is ontdaan van de big band sound en krijgt een bluesy jasje aan. En dat pakt goed en dus verrassend uit! Ook hier speelt de sax van Boris van der Lek een grote rol Ze zijn professioneel genoeg om verrassend voor de dag te komen., Dat blijkt uit hun cover van het Caro Emerald nummer. Bewaar de keurige, covers maar de bruiloften en partijen! Aldus de fantastische recentie!
Wij hebben ze cd gemaakt ter promotie van wat u zoal van ons kunt verwachten. Er staan ook covers op die erg geschikt zijn om echt lekker te kunnen swingen op bruiloften en partijen!

Leave your thought